Pinsamheter

PINSAMHETER

Dramatiker: Kajsa Gordan, Kalle Haglund, Kristian Hallberg, Helena Hedlund, Talajeh Nasiri

Teater Martin Mutter

Kroppar, föräldrar, utsatthet, egenhet och kärlek. I PINSAMHETER har fem dramatiker skrivit varsitt sjuminutersdrama om något som är både hysteriskt roligt och djupt allvarligt.

Fatima tappar sin dagbok och Hugo läser om hur kär hon är i A. Ellie upptäcker en blodröd fläck på sin fasters vita soffa. Hiba skäms för sin mamma som inte har råd. Pappa pratar för högt och mamma borde snyta sig en gång för alla, men dom har med de finaste blommorna till skolavslutningen. Farmor frågar, har du hört talas om fisken som inte trodde på vatten?

Det händer mycket med barn under mellanstadietiden. Det är stor skillnad mellan någon som precis har börjat fyran och någon som ska gå ut sexan. Den här föreställningen kommer att undersöka och omfamna just de olikheter som det innebär att gå på mellanstadiet. Vi kommer under hela produktionsprocessen att ha ett fördjupat arbete med elever årskurs i 4, 5 och 6. Varje dramatiker följer en helt egen klass ute i länet. För att verkligen försöka närma oss barnen i deras verklighet och vardag.

”Publiken som var där bestod av mellanstadieelever. Vi frågade vad som var pinsamt till en elev och då sa eleven: ”allt!” Och det var även två elever som skämdes till döds. För att det var så pinsamt försvann de in i sina munkjackor – man såg bara ögonen.”…. ”Det är en så svår och smärtsam tid i mellanstadiet, herregud. Vi kan ge dem mod och skratt, och när de har gömt sig i sin hoodie kanske de vågar titta ut.” ur förhandsreportage i NA, Hanna Blomstervall

Medverkande: Pascal Crepault Wibe, Åsa Gustafsson, Jonas Hedlund Regi och dramaturgi: Hedvig Claesson Scenografi: Frida Thofelt Kostymdesign: Catherine Giacomini Ljusdesign: Maria Ros Producent: ÅsaClara Örn

Foto: Kicki Nilsson/ICON Photography

https://martinmutter.com/pinsamheter/