Jorden till Mars

Jorden till Mars

Av Johan Bernander. Från 9 år.

En föreställning om en tjej på 11 år som brottas med att försöka vara som alla andra när hennes liv inte är som alla andras.
Om att våga stå upp för sig själv och våga prata om det man är allra räddast för.

Carro ljuger så det osar och varför får man inte det? Och varför måste hon hela tiden kämpa mot den där dumma Ellinor, tjejen som kanske är irriterande lik henne själv?
Carros pappa har varit sjuk och hon är ständigt rädd för att han skall dö. Men att prata om det vågar hon inte. Dessutom har han aldrig tid. Det är jobb och så en massa fotboll som alltid står i vägen. Dessutom har hon en farmor som dricker kaffe hela tiden. Därför är det bra att ha en Marsian att ty sig till.
Hon drömmer om att bli astronom och få lära sig allt om rymden.
För där är väl ändå allt lätt?

”Det märks att ensemblen har gjort ett ambitiöst förarbete tillsammans med referensgrupper från Vivallaskolan. Man har lyckats ringa in det som kan röra sig i en 11-årig flickas huvud: Oron och ensamheten! Drömmen om att få bli astronom och viljan att vara som alla andra!” Ingeborg Ahlander, Nerikes Allehanda

www.martinmutter.com

Av: Johan Bernander, i bearbetning av Hedvig Claesson och ensemblen
Regi: Hedvig Claesson Skådespelare: Ida Steen, Jonas Hedlund, Gunilla Orvelius Scenografi: Frida Thofelt Kostym: Catherine Giacomini & Frida Thofelt Musik: Johan Renman Teknik: Johan Dahlström Foto: Milla Mortyr Producent: Kajsa Wadström Teaterchef: Sara Broberg